Valparna är födda

 Tre dagar före beräknad ankomst ville helt plötsligt valparna ut. Trodde inte riktigt på temperatursänkningen på morgonen, men 18.30 gick vattnet och 19.05 kom första valpen. Jessie tog allt med ro och var väldigt lugn emellan valparna. Allt var klart 20.45 och då hade 6 valpar fötts. Tyvärr var en valp inte ok, så den fick tyvärr somna in. Av alla kullar vi haft, nu 11 st, är det första gången det händer. Fördelningen är 1 tik och 4 hanar. Alla mår bra, både valpar och mamma.

Jessie är dräktig!

 Ultraljud har gjorts den 9 april och det har visat att Jessie har 5 fina fosterblåsor. Hade önskat minst det dubbla, men man får vara glad att hon är dräktig. Nu får vi vänta till mitten av maj! 
Jessie mår i alla fall bra. Hon visar inga tecken på illamående och är lika pigg och alert som vanligt.


Jessie kollar själv på skärmen! Är jag dräktig??

 

Parning genomförd!

Tycke uppstod mellan Busvizslans Jackpot Jessie och Madarasz Zilas. Parning genomförd den 13 och 14 mars. 
Går allt vägen kommer Jessie att ultraljudas den 9 april. Är hon dräktig, vilket vi hoppas, kommer valpar i mitten av maj.

Jessie på vårprov!

Glad att jag fick chans att starta Jessie på vårprov. Tänkte först att det här kommer att bli svårt! 20 februari med lätt regn och lössnö! Tur att man har en lätt hund! Det var 6 hundar som startade 2 i varje klass och 3 olika raser. Alla 6 lyckades bra med fasanerna och fick fältbetyg. Jessie i elitklass, hade 2 godkända fågelsituationer med bra avance. Dagen slutade med en 7a på fält och 10 på apporten. Nu skall vi bara göra eftersöksgrenarna för att provet skall bli komplett.

Busvizslor till pris på fältprov!

Fältprov i Stallarholmen i närheten av Strängnäs den 13 december. 6 hundar till start. 2 Busvizslor till pris. Busvizslans Hunting Henke (Sting), ägare Gabriella Reif och Busvizslans Jackpot Jessie. Båda i elitklass och 6 i fältbetyg. Sting totalt 154 poäng och Jessie 160 poäng.

Jessie har dessutom startat på Långtora den 18 november med samma resultat och totalpoäng.

 

Jessie till pris på fältprov

Den 18e november var det dags igen för fältprov. Långtora denna gång. Fågelrika marker med bra rapphöns. Jessie sökte på mycket bra, men det räckte bara till ett 2:a pris i elitklass. Vi kommer igen!

Busvizslans Incredible Inuk på fältprov!

Inuk har under hösten gått från klarhet till klarhet. Per Stouby lyckades gå till 1:a pris i öppenklass. 2 gånger 2:a pris i samma klass, med lite otur på andra provet med stulet stånd! Sånt som händer. Dessutom har Inuk gått till ett 2:a pris på fulbruksprov. Så väldigt nära ett 1an. Man skall inte ha otur!

Stort grattis till Per och Inuk!

Mera resultat från fältet!

Gabriella åkte hem och gjorde sin läxa!

Henke/Sting kom tillbaka till Ervalla den 10 oktober och fick till ett 1a pris i öppenklass. Grand slam!!!  8 i fältbetyg, 7 på apporten och totalt 174 poäng!  Grymt!
Eftersom Sting med sin 8a gick upp en klass, startade Gabriella i elitklass dagen efter. Grand slam igen!! 7a i fältbetyg, 7 på apporten. Resultatet blir inte komplett förrän eftersöksgrenarna är gjorda. Övertygad om att Gabriella fixar det innan den 31 dec. Stort grattis!

Jessie startade samma dag och fick en 6a i fältbetyg i elitklass, totalt 160 poäng! Det går framåt!

Busvizslor till pris på fältprov på Ervalla

Vilken härlig start på jaktprovshösten!

Busvizslans Hunting Hector till 1a pris på båda sina starter (26 & 27 sept) på Ervalla. 170 poäng + 168 poäng. Stort grattis till Daniel Rafner och Hector! Nu klar för elitklass!
Busvizslans Hunting Henke/Sting till 2a pris 26 sept med en 5a i fältbetyg, totalt 142 poäng. Tyvärr så var Sting lite ovarsam med fågeln på provet dagen efter 27/9, annars hade han också hamnat på ett 1a pris! Gabriella fick hemläxa att träna apportering med rapphöna!
Busvizslans Jackport Jessie gick hem med ett 3dje pris i elitklass p g a alldeles för försiktig avance, men vi kommer igen!

 Daniel Rafner med Hector, domare Lennart Karlsson och Eva med Jessie  Gabriella Reif med Sting

 

Inteckningar i SVK´s vandringspris

Jessie har erövrat 3 ! vandringspriser 2019 för sina fina prestationer i Svenska Vorstehklubben.  Dels Maj Königs vandringspris - Bästa ungerska vizsla, unghund. Bästa ungerska vizsla och G Schildts vandringspris (bästa hund av annan ras). Alla 3 vandringspris är resultatet för hennes fina prestationer på jaktprov.