Nu är valparna här!

62 dagar efter första parning började det dra ihop sig. På morgonen var Freya hyfsat lugn, så jag beslutade mig att åka till jobbet ändå. Sune var ju hemma och övervakade det hela. Flexade efter lunch. Kunde inte hålla mig från Freya längre. Hässjning och bäddning till och från fram till kl 19 på kvällen. Utan märkbar förvarning höll första valpen på att födas i vår säng. Snabbt ner i valplådan och där föddes första tiken. 15-20 minuter mellan valparna. 6 valpar, 4+2 kom i jämn ström. Freya var lugn, tvättade sig själv och valpar. Sov en stund. Kl 00:27 tände jag lampan eftersom jag hörde ett frenetiskt slickande och där låg valp nummer 7 som ingenting hänt. En pojke till fick se dagens ljus!

Parning mellan Kenzo och Freya

Parning mellan Kenzo och Freya den 31 mars - 1 april

Vi tog beslutet att göra om parningen mellan Kenzo och Freya. Freyas första kull med Kenzo föll ut väldigt bra. Valparna blev mycket bra (lite stora) och mycket bra mentalt. De som är röntgade är fria både på höfter och armbågar. Nog så viktigt!

Nu hoppas vi att det föds många flickor i slutet av maj, början av juni!

Vila i frid Diva 2017-07-17 - - 2018-01-10

Idag fick vi ta det tunga beslutet att låta Diva somna in. Hon blev hastigt sjuk. Från att ha varit pigg kvällen innan, blev hon dagen efter knappt kontaktbar. Hon kräktes ett antal gånger, hög feber men kändes kall och vägrade äta.

Snabbt till djursjukhuset som bara kunde konstatera att det inte fanns någon återvändo för henne. På djursjukhuset blev hennes tillstånd ännu sämre. Hon fick svårt att andas. Vi var helt enkelt tvungna att tänka på Diva i första hand.

Vi valde att inte röntga henne eftersom det inte fanns någon prognos för tillfrisknande överhuvudtaget. Diagnosen troligtvis tumör som spruckit.

Vila i frid Diva!

Läs mer
Busvizslans Incredible Iston VILTSP√ÖRCHAMPION

Ali har verkligen legat i och har på 3 starter i öppenklass fixat viltspårchampionatet. Sista 1:an den 9 september. Ett stort grattis till Ali och Iston!

Per på jaktprov med Inuk

Busvizslans Incredible Inuk har som första hund i I-kullen gått till pris på fältprov. Inuk fick ett 2:a pris på Ervalla den 17 september. Ett stort grattis till Per och Inuk!

Daniel på jaktprov med Hector

Busvizslans Hunting Hector har gått till ett 2:a pris med fältbetyg 5 på Ervalla den 16 september. Ett stort grattis till Daniel och Hector!

   
   
   

 

Busvizslans Hunting Hector VILTSP√ÖRCHAMPION

Daniel har i det tysta på väldigt kort tid lyckats med bedriften att starta Hector på viltspårprov och ta 3 raka 1:a pris och därmed få titeln SEVCH.
Ett stort grattis till Daniel och Hector!!

Mer resultat på röntgen!

Busvizslans Incredible Iro, HD A, ED ua (0)

Busvizslans Increcible Ibb, HD B, ED ej röntgad

Lysande!

Iston 1:a pris viltspår

En lycklig Ali med Iston fick 1:a pris på viltspår den 15 juli. Bra gjort i värsta solskenet. Grattis!
Domare Jesper Nei, Kolsva.

Nytt eftersöksprov i Arboga, 16 juli 2017

Den 16 juli drog jag ihop ett prov i eftersöksgrenar i Arboga för våra Busvizslor. Fler hakade på, så totalt 11 hundar kom till start.
Resultat:
Busvizslans Hunting Hector, öppenklass, spår 10, vatten 9, Busvizslans Incredible Inuk, unghundsklass, spår 10, vatten 10
Busvizslans Incredible Ipa, unghundsklass, spår eg, vatten 8, Busvizslans Increcible Inuk, öppenklass, spår 10, vatten 10

Även pappa till Incredible-kullen startade Michen´s Kenzo, elitklass, spår 10, vatten 10

Ännu fler Busvizslor färdiga för höstens fältprov. Grattis!!