Vila i frid Diva 2017-07-17 - - 2018-01-10

Idag fick vi ta det tunga beslutet att låta Diva somna in. Hon blev hastigt sjuk. Från att ha varit pigg kvällen innan, blev hon dagen efter knappt kontaktbar. Hon kräktes ett antal gånger, hög feber men kändes kall och vägrade äta.

Snabbt till djursjukhuset som bara kunde konstatera att det inte fanns någon återvändo för henne. På djursjukhuset blev hennes tillstånd ännu sämre. Hon fick svårt att andas. Vi var helt enkelt tvungna att tänka på Diva i första hand.

Vi valde att inte röntga henne eftersom det inte fanns någon prognos för tillfrisknande överhuvudtaget. Diagnosen troligtvis tumör som spruckit.

Vila i frid Diva!

Läs mer
Busvizslans Incredible Iston VILTSP√ÖRCHAMPION

Ali har verkligen legat i och har på 3 starter i öppenklass fixat viltspårchampionatet. Sista 1:an den 9 september. Ett stort grattis till Ali och Iston!

Per på jaktprov med Inuk

Busvizslans Incredible Inuk har som första hund i I-kullen gått till pris på fältprov. Inuk fick ett 2:a pris på Ervalla den 17 september. Ett stort grattis till Per och Inuk!

Daniel på jaktprov med Hector

Busvizslans Hunting Hector har gått till ett 2:a pris med fältbetyg 5 på Ervalla den 16 september. Ett stort grattis till Daniel och Hector!

   
   
   

 

Busvizslans Hunting Hector VILTSP√ÖRCHAMPION

Daniel har i det tysta på väldigt kort tid lyckats med bedriften att starta Hector på viltspårprov och ta 3 raka 1:a pris och därmed få titeln SEVCH.
Ett stort grattis till Daniel och Hector!!

Mer resultat på röntgen!

Busvizslans Incredible Iro, HD A, ED ua (0)

Busvizslans Increcible Ibb, HD B, ED ej röntgad

Lysande!

Iston 1:a pris viltspår

En lycklig Ali med Iston fick 1:a pris på viltspår den 15 juli. Bra gjort i värsta solskenet. Grattis!
Domare Jesper Nei, Kolsva.

Nytt eftersöksprov i Arboga, 16 juli 2017

Den 16 juli drog jag ihop ett prov i eftersöksgrenar i Arboga för våra Busvizslor. Fler hakade på, så totalt 11 hundar kom till start.
Resultat:
Busvizslans Hunting Hector, öppenklass, spår 10, vatten 9, Busvizslans Incredible Inuk, unghundsklass, spår 10, vatten 10
Busvizslans Incredible Ipa, unghundsklass, spår eg, vatten 8, Busvizslans Increcible Inuk, öppenklass, spår 10, vatten 10

Även pappa till Incredible-kullen startade Michen´s Kenzo, elitklass, spår 10, vatten 10

Ännu fler Busvizslor färdiga för höstens fältprov. Grattis!!

Eftersöksgrenar i Arboga den 2 juli

Iston och Freya har startat eftersöksgrenarna i Arboga med gott resultat. Iston i unghundsklass 10 på vatten och 10 på spår. Freya startade i elitklass och fick full poäng även hon, dvs 10 på vatten och 10 på spår. Nu är det fritt fram att starta på höstens spännande fältprov!

Röntgade Busvizslor

Från Hunting- och Incredible-kullen är nedanstående röntgade:

Herta, HD B, AD ua (0)
Hero, HD B, AD ua (0)
Herman, HD C, AD ua (0)
Hector, HD B, AD ua (0)
Inuk, HD B, AD ua (0)
Ipa, HD A, AD ua (0)

Skulle jag ha missat någons röntgenresultat. Säg till!