Busvizslans Jackpot Jessie, BPH 190602

Nyligen 1 år fyllda har Jessie genomgått BPH i Örebro, 190602

Allt gick mycket bra och hon blev godkänd!

Testledaren tyckte väldigt mycket om henne och sa att jag nog får vara försiktig så inte någon stjäl henne ur bilen. Finns ingen som helst aggression hos henne.

 

Busvizslans Jackpot Jessie, 1:a pris viltspår med knorr, dvs HP

Jessie lyckades idag med bedriften att ta ett 1:a pris med HP i viltspår!

Både hare i spåret och flaxande duvor vid skottlossningen.

 

Busvizslans Famous Fanny - Svensk viltspårchampion

Ett stort GRATTIS till Stefan Begall som i sommarhettan har fått Fanny till viltspårchampion, varav ett prov med HP. Där slog hon syrran Freya!

Busvizslans Incredible Inuk - Svensk viltspårchampion

Grattis till ägaren Per Stouby som har lyckats få Inuk till Svensk Viltspårcharmpion! På sin semestervecka blev det 3 x 1:a pris öppenklass viltspår, varav ett prov med HP, eftersöksgrenar i öppenklass, 10/10 och bästa hund, utställning i Västerås där han blev BIR, fick CK och Nordiskt Cert. Fullspäckat program och allt gick hem!
PS. Valpen ville bara vara med på bild.DS

Nu är valparna här!

62 dagar efter första parning började det dra ihop sig. På morgonen var Freya hyfsat lugn, så jag beslutade mig att åka till jobbet ändå. Sune var ju hemma och övervakade det hela. Flexade efter lunch. Kunde inte hålla mig från Freya längre. Hässjning och bäddning till och från fram till kl 19 på kvällen. Utan märkbar förvarning höll första valpen på att födas i vår säng. Snabbt ner i valplådan och där föddes första tiken. 15-20 minuter mellan valparna. 6 valpar, 4+2 kom i jämn ström. Freya var lugn, tvättade sig själv och valpar. Sov en stund. Kl 00:27 tände jag lampan eftersom jag hörde ett frenetiskt slickande och där låg valp nummer 7 som ingenting hänt. En pojke till fick se dagens ljus!

 

Parning mellan Kenzo och Freya

Parning mellan Kenzo och Freya den 31 mars - 1 april

Vi tog beslutet att göra om parningen mellan Kenzo och Freya. Freyas första kull med Kenzo föll ut väldigt bra. Valparna blev mycket bra (lite stora) och mycket bra mentalt. De som är röntgade är fria både på höfter och armbågar. Nog så viktigt!

Nu hoppas vi att det föds många flickor i slutet av maj, början av juni!

Vila i frid Diva 2017-07-17 - - 2018-01-10

Idag fick vi ta det tunga beslutet att låta Diva somna in. Hon blev hastigt sjuk. Från att ha varit pigg kvällen innan, blev hon dagen efter knappt kontaktbar. Hon kräktes ett antal gånger, hög feber men kändes kall och vägrade äta.

Snabbt till djursjukhuset som bara kunde konstatera att det inte fanns någon återvändo för henne. På djursjukhuset blev hennes tillstånd ännu sämre. Hon fick svårt att andas. Vi var helt enkelt tvungna att tänka på Diva i första hand.

Vi valde att inte röntga henne eftersom det inte fanns någon prognos för tillfrisknande överhuvudtaget. Diagnosen troligtvis tumör som spruckit.

Vila i frid Diva!

Läs mer
Busvizslans Incredible Iston VILTSPÅRCHAMPION

Ali har verkligen legat i och har på 3 starter i öppenklass fixat viltspårchampionatet. Sista 1:an den 9 september. Ett stort grattis till Ali och Iston!

Per på jaktprov med Inuk

Busvizslans Incredible Inuk har som första hund i I-kullen gått till pris på fältprov. Inuk fick ett 2:a pris på Ervalla den 17 september. Ett stort grattis till Per och Inuk!

Daniel på jaktprov med Hector

Busvizslans Hunting Hector har gått till ett 2:a pris med fältbetyg 5 på Ervalla den 16 september. Ett stort grattis till Daniel och Hector!