Jessie har blivit Svensk Jaktchampion!

 Första starten på höstens fältprov gick på Ervalla, Örebro den 17 september 2021. 8 vizslor till start i samtliga klasser. Unghund, öppen och elit. Jessie gjorde ett grymt medvindssök. Full fart ner i marken för att hämta vind och reviera tillbaka. Första fågelkontaken hade Jessie som hon halvlåg på. Avancerade på mitt kommando och fågel saluterades. Stånd nummer två, då låg hon på ståndet. Hm.... något nytt hon har tagit till sig? Skötte sig lika bra i alla fall. Vid tredje ståndet hann fågeln lätta innan avancekommando. Domaren, Ingemar Roselin, ville gärna ha en fällning, men det ville sig inte idag. Ingen skugga kan falla över skytten, Ove Nettelbo, som gjorde sitt yttersta, men ibland är både hundar, folk och hus ivägen. 

Idag blev därmed Jessie Svensk Jaktchampion!!!   Så härligt!

Kritik från provet: Jessie visar för dagen ett trevlig fältsök i hög fart, stor vidd, med en utmärkt reviering och följsamhet. Har under dagen tre stånd, visar villig avance direkt på fågel. Är helt lugn i flog och skott. Tyvärr ingen fällning i dag. Har en stöt på rapphöna under dagen där hon visar spontan respekt. Har även ett stånd som ej resulterar i fågel. Kastapport: Gör ett bra arbete, men lägger omotiverat ner en bit från föraren. Tar självmant upp på nytt. Fin avlämning.

Egenskapssiffrorna visar 4:or rakt över!

Eftersöksgrenarna avklarade!

 Äntligen! 75 dagar efter valpning får man vänta innan tävling/prov kan ske. Så idag var det dags. 12 hundar till start i alla klasser. Jessie startade som sista hund på spåret och gjorde det exemplariskt. I ett snabbt tempo spårade hon och kom tillbaka med gåsen. För en gångs skull slängde hon sig inte i vattnet utan gled ner villigt och tog dirigering direkt. Bra avlämning. Med detta resultat har Jessies första 1:a i elitklass blivit komplett. 

Efter en lång dag har man rätt att vila!

Valparna är födda

 Tre dagar före beräknad ankomst ville helt plötsligt valparna ut. Trodde inte riktigt på temperatursänkningen på morgonen, men 18.30 gick vattnet och 19.05 kom första valpen. Jessie tog allt med ro och var väldigt lugn emellan valparna. Allt var klart 20.45 och då hade 6 valpar fötts. Tyvärr var en valp inte ok, så den fick tyvärr somna in. Av alla kullar vi haft, nu 11 st, är det första gången det händer. Fördelningen är 1 tik och 4 hanar. Alla mår bra, både valpar och mamma.

Jessie är dräktig!

 Ultraljud har gjorts den 9 april och det har visat att Jessie har 5 fina fosterblåsor. Hade önskat minst det dubbla, men man får vara glad att hon är dräktig. Nu får vi vänta till mitten av maj! 
Jessie mår i alla fall bra. Hon visar inga tecken på illamående och är lika pigg och alert som vanligt.


Jessie kollar själv på skärmen! Är jag dräktig??

 

Parning genomförd!

Tycke uppstod mellan Busvizslans Jackpot Jessie och Madarasz Zilas. Parning genomförd den 13 och 14 mars. 
Går allt vägen kommer Jessie att ultraljudas den 9 april. Är hon dräktig, vilket vi hoppas, kommer valpar i mitten av maj.

Jessie på vårprov!

Glad att jag fick chans att starta Jessie på vårprov. Tänkte först att det här kommer att bli svårt! 20 februari med lätt regn och lössnö! Tur att man har en lätt hund! Det var 6 hundar som startade 2 i varje klass och 3 olika raser. Alla 6 lyckades bra med fasanerna och fick fältbetyg. Jessie i elitklass, hade 2 godkända fågelsituationer med bra avance. Dagen slutade med en 7a på fält och 10 på apporten. Nu skall vi bara göra eftersöksgrenarna för att provet skall bli komplett.

Busvizslor till pris på fältprov!

Fältprov i Stallarholmen i närheten av Strängnäs den 13 december. 6 hundar till start. 2 Busvizslor till pris. Busvizslans Hunting Henke (Sting), ägare Gabriella Reif och Busvizslans Jackpot Jessie. Båda i elitklass och 6 i fältbetyg. Sting totalt 154 poäng och Jessie 160 poäng.

Jessie har dessutom startat på Långtora den 18 november med samma resultat och totalpoäng.

 

Jessie till pris på fältprov

Den 18e november var det dags igen för fältprov. Långtora denna gång. Fågelrika marker med bra rapphöns. Jessie sökte på mycket bra, men det räckte bara till ett 2:a pris i elitklass. Vi kommer igen!

Busvizslans Incredible Inuk på fältprov!

Inuk har under hösten gått från klarhet till klarhet. Per Stouby lyckades gå till 1:a pris i öppenklass. 2 gånger 2:a pris i samma klass, med lite otur på andra provet med stulet stånd! Sånt som händer. Dessutom har Inuk gått till ett 2:a pris på fulbruksprov. Så väldigt nära ett 1an. Man skall inte ha otur!

Stort grattis till Per och Inuk!

Mera resultat från fältet!

Gabriella åkte hem och gjorde sin läxa!

Henke/Sting kom tillbaka till Ervalla den 10 oktober och fick till ett 1a pris i öppenklass. Grand slam!!!  8 i fältbetyg, 7 på apporten och totalt 174 poäng!  Grymt!
Eftersom Sting med sin 8a gick upp en klass, startade Gabriella i elitklass dagen efter. Grand slam igen!! 7a i fältbetyg, 7 på apporten. Resultatet blir inte komplett förrän eftersöksgrenarna är gjorda. Övertygad om att Gabriella fixar det innan den 31 dec. Stort grattis!

Jessie startade samma dag och fick en 6a i fältbetyg i elitklass, totalt 160 poäng! Det går framåt!