Jag heter Eva Kits Nilsson och tillsammans med min man Sune, föder vi upp korthårig ungersk vizsla i hemmiljö.

Vi bor 2 mil väster om Västerås. Sune är sedan 2007 delägare i kenneln. I familjen ingår även Annie (2008), Freya (2012), Jessie (2018) och labradorerna Nellie (2010) och Zally (2016)  Förutom dessa fyrbenta ingår katten Tina. Hon är helt röd, vilket är väldigt ovanligt för en honkatt. Bakåt i hennes linjer finns Norsk skogkatt, men är nu en helt vanlig huskatt (2014).

Målsättningen är att föda upp sammarbetsvilliga friska hundar som även har en bra exteriör. De skall vara mentalt sunda och fungera bra i vardagslivet. Tillsammans försöker vi ge våra valpköpare råd och stöd i träning.

Min första vizsla, Huvigas Bennie, köpte jag av Birgit Mattsson 1992, kennel Huvigas.

Intresset för jakt väcktes med honom. Bennie blev den andra vizslan i Sverige som blev utställningschampion. Vid röntgen av en hälta 2002 upptäcktes skelettcancer som var långt gången. Beslutet att låta honom somna in var det svåraste beslutet jag någonsin tagit. Jag är fullkomligt övertygad om att han fick 10 bra år i sin levnad.

Förutom hundar ligger jakten mig väldigt nära hjärtat. Tog jägarexamen 1993. 2001 fick jag förmånen att fälla min första älg.

 

Här med min andra fällda älg.


Designed by /a>