Jag heter Eva Kits Nilsson och tillsammans med min man Sune, föder vi upp korthårig ungersk vizsla i hemmiljö.

Vi bor 2 mil väster om Västerås. Sune är sedan 2007 delägare i kenneln. I familjen ingår även Freya (2012), Jessie (2018) och labradorerna Zally (2016) och Ayla (2020). Sedan 2019 ingår även Mixa som är en korsning mellan Västsibirisk Lajka och Golden retreiver. Henne skall vi enbart använda som stötande och ställande på älg-och grisjakt.

Målsättningen är att föda upp sammarbetsvilliga friska hundar som även har en bra exteriör. De skall vara mentalt sunda och fungera bra i vardagslivet. Tillsammans försöker vi ge våra valpköpare råd och stöd i träning.

Min första vizsla, Huvigas Bennie, köpte jag av Birgit Mattsson 1992, kennel Huvigas.

Intresset för jakt väcktes med honom. Bennie blev den andra vizslan i Sverige som blev utställningschampion. Vid röntgen av en hälta 2002 upptäcktes skelettcancer som var långt gången. Beslutet att låta honom somna in var det svåraste beslutet jag någonsin tagit. Jag är fullkomligt övertygad om att han fick 10 bra år i sin levnad.

Förutom hundar ligger jakten mig väldigt nära hjärtat. Tog jägarexamen 1993. 2001 fick jag förmånen att fälla min första älg.

 

Här med min andra fällda älg.


Designed by /a>